Nieuws

  • De EU-ontbossingsverordening en gevolgen voor de rundvleessector

    Op 3 juli jl. organiseerde de COV/VNV een bijeenkomst met het ministerie LNV en de NVWA over de EU-ontbossingsverordening (EUDR Vo 1115 – 2023) en de gevolgen daarvan  voor de rundvleessector. De NVWA gaf een uitleg over de regeling en consequenties en COVLees meer »
     

    18 juli 2024 •  Algemeen

  • Strikte controle op paardenvlees voor humane consumptie

    Naar aanleiding van het door House of Animals gepubliceerde onderzoek wordt de veiligheid van in Nederland geslacht paardenvlees en in het bijzonder paardenvlees in snacks ter discussie gesteld. Voedselveiligheid is de hoogste prioriteit voor de slachterijenLees meer »
     

    13 juni 2024 •  COV-nieuws

  • Vleessector wil uitstel fysieke inspecties in VK

    Het Verenigd Koninkrijk moet de fysieke controles op dierlijke en plantaardige producten uit de EU voorlopig uitstellen, meent de Centrale Organisatie voor de Vleessector. Lees meer »
     

    30 april 2024 •  Algemeen

  • Rapport 'Vergelijking carbon footprint modellen Nederlands varkensvlees'

    Binnen het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) dat loopt bij de WUR is een studie afgerond waarin drie carbon footprinttools vergeleken worden, die gebruikt worden door vleesverwerkers (VION, Westfort en Van Loon). Lees meer »
     

    10 april 2024 •  Algemeen

  • Vlees en vleeswaren snelste groeier in keurmerken

    De productgroep vlees(waren) is in 2023 toegetreden tot de Top 3 van categorieën met het hoogste keurmerk aandeel in de supermarkt. Vis staat met 80,2% keurmerk aandeel (ASC en MSC) op nummer 1, eieren staan op de tweede plaats met 79,0% en vlees(waren) komenLees meer »
     

    10 april 2024 •  Algemeen

  • Burger versus consument in de Podcast ‘Of Je Worst Lust’

    De burger maakt zich druk over dierenwelzijn, footprint en gezondheid. Maar diezelfde burger kiest als consument in de supermarkt heel vaak voor de makkelijkste en goedkoopste optie. Waar komt deze tegenstelling door en moet de consument een beetje bewusterLees meer »
     

    10 april 2024 •  Algemeen

  • In memoriam Kenneth Defares

    Verbijsterd en diep bedroefd hebben we kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Kenneth Defares. Als huisadvocaat van de COV heeft Kenneth zich tientallen jaren als advocaat van de COV ingezet om de belangen van de leden op het gebied vanLees meer »
     

    13 februari 2024 •  Algemeen

  • Arbeidsmigratie cruciaal voor voedselzekerheid in Nederland en de EU

    In een discussie over de omvang van de migratie naar Nederland moet het grote belang van arbeidsmigratie meewegen. De staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050 pleit in haar rapport onder andere voor een rem op arbeidsmigratie voor bepaalde economischeLees meer »
     

    24 januari 2024 •  Algemeen

  • COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV

    UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, koos tijdens haar jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering in Barcelona - Spanje, Laurens Hoedemaker tot haar nieuwe president.Lees meer »
     

    31 oktober 2023 •  Algemeen

  • Vlees en vleeswaren snelste groeier in keurmerken

    Het aantal producten met een keurmerk binnen de productgroep vlees(waren) in de supermarkt is in de eerste helft van 2023 gestegen van 45% naar 58%.Lees meer »
     

    19 september 2023 •  Algemeen

  • World Meat Congress 2023: zorg dat je erbij bent!

    De Nederlandse vleessector – van boer tot bord – kent veel uitdagingen op dit moment. In dit bericht vertel ik je hoe het Wereld Vlees Congres 2023 deze uitdagingen behandelt. En waarom je dus aan dit congres moet deelnemen. Pak die kans!  Zorg dat je er bijLees meer »
     

    11 september 2023 •  Algemeen

  • Het is bijna Verspillingsvrije week! Doe je mee?

    Wereldwijd gaat meer dan 30% van het voedsel verloren. Dit is in de gehele keten, van de boerderij tot en met het bord. Uiteraard is dat zonde van alle energie, tijd, geld en moeite die het produceren van dit waardevolle voedsel kost. Door minder te verspillenLees meer »
     

    04 september 2023 •  Algemeen

  • COV start met monitor voedselverspilling in vleessector

    Vorige week is de aftrap gegeven aan de periodieke monitor van voedselverspilling in de vleessector. Deze monitor wordt samen met de WUR en de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling uitgevoerd. Vorig jaar is onderzoek gedaan naar voedselverspilling bijLees meer »
     

    24 juli 2023 •  Algemeen-besloten

  • Vlees past in een bewust voedingspatroon

    "Vlees is een belangrijk en heel lekker bestanddeel van het normale menselijke menu”, vertelt COV-voorzitter Laurens Hoedemaker bij Foodbusiness aan tafel.Lees meer »
     

    25 mei 2023 •  Algemeen

  • Maastricht gastheer van World Meat Congress 2023

    Internationale vleesindustrie gaat hete hangijzers niet uit de weg bij World Meat Congress 2023 in Maastricht.Lees meer »
     

    25 mei 2023 •  Algemeen

  • Vleestaks raakt consument in portemonnee én gezondheid

    Vlees past perfect in een gematigd en gevarieerd eet- en leefpatroon en draagt positief bij aan de vitaliteit van consumenten. Met een forse vleestaks, tot maar liefst een verdubbeling van de prijs, benadeel je grote groepen mensen, die vlees dan niet meerLees meer »
     

    25 april 2023 •  Algemeen

  • Toerekening van werkelijke vleesprijs is selectief winkelen

    Toerekeningen die de ‘werkelijke vleesprijs’ in beeld zouden moeten brengen, moet je met een flinke korrel zout nemen.Lees meer »
     

    21 april 2023 •  COV-nieuws

  • Goede omgang met dieren moet altijd voorop staan

    Voorzitter Laurens Hoedemaker van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wil niet dat de vee- en vleessectoren nog in het nieuws komen vanwege dierenmishandeling. Dat stelde hij op de COV jaarvergadering.Lees meer »
     

    14 april 2023 •  COV-nieuws

  • COV verbetert positie flexkrachten

    Vandaag hebben de leden van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) ingestemd met de Fair Empolyment Code flexkrachten. Deze code zorgt voor meer zekerheid voor (internationale) flexkrachten, door het verhogen van de kwaliteitsstandaard bij in- enLees meer »
     

    13 april 2023 •  Persberichten

  • Holland Varken wordt hét verhaal van Nederlands varkensvlees

    De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) blazen het keurmerk Holland Varken nieuw leven in. Het keurmerk wordt hét verhaal over de kwaliteit van de Nederlandse varkensketen en van NederlandsLees meer »
     

    06 april 2023 •  Algemeen

  • Centraal Planbureau: Extra belasting vlees niet effectief

    Komende periode buigt het kabinet zich over de invoering een (hogere) taks op onder andere vlees. Nieuw onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) trekt de effectiviteit hiervan echter in twijfel en raadt het kabinet af belastingen in te zetten om menselijkLees meer »
     

    30 maart 2023 •  Algemeen

  • POV & COV: met Holland Varken naar nieuw marktleiderschap

    De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) maken Holland Varken hét ketenkwaliteitssysteem voor de NL varkenssector. Dat stelden POV-voorzitter Linda Verriet en COV-voorzitter Laurens Hoedemaker op deLees meer »
     

    28 maart 2023 •  Persberichten

  • Nieuwe regels voor hitte-transport op komst

    De COV heeft samen met de brancheorganisaties in veetransport, de (pluim)veehouderij en de varkenshouderij (POV) protest aangetekend tegen minister Adema die voornemens is de maximum temperatuur voor veetransport vast te leggen op 30 graden Celsius en mogelijkLees meer »
     

    02 maart 2023 •  Algemeen

  • BSE in Nederland

    Bij een reguliere controle in Nederland is begin februari 2023 bij één rund BSE geconstateerd. Ook wel ‘gekkekoeienziekte’ genoemd. Het betreft een geïsoleerd geval van de zogeheten ‘atypische’ variant van BSE. De atypische variant kan in zeldzame gevallenLees meer »
     

    13 februari 2023 •  Algemeen

  • Hogere prijzen zorgen voor records bij NL landbouwproducten

    De waarde van de Nederlandse handel in landbouwgoederen is in 2022 gestegen tot € 122 miljard. Dat melden de Wageningen Universiteit (WUR) het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met € 11 miljard neemt de (inter)nationale afzet van Nederlands vlees nu deLees meer »
     

    27 januari 2023 •  COV-nieuws

« 1 2 3 4 5 » 2/5 (113)