Nieuws

  • Geen hogere kans op diabetes type 2 met gezonde portie vlees

    Mensen die bewerkt vlees (kant en klare producten) vervangen door onbewerkt vlees verlagen daarmee het risico op het krijgen van diabetes type 2. Dit is één van de uitkomsten van nieuw onderzoek over vleesconsumptie en diabetes type 2.Lees meer »
     

    24 september 2024 •  Algemeen

  • Schrijf je in en raak geïnspireerd over de optimale verwaarding in dierlijke ketens

    Op het food congres van 2024 verzorgt ook Nederland Vleesland een deelsessie. Door Laurens Hoedemaker wordt een helder overzicht gegeven van de rol en positie van de Nederlandse vleesketen.Lees meer »
     

    18 september 2024 •  Algemeen

  • Arbeidsmigranten keihard nodig in de vleessector

    Op vrijdag 6 september sprak COV-voorzitter Laurens Hoedemaker Bij EenVandaag over de plannen van Minister van Hijum van Sociale Zaken rondom de arbeidsomstandigheden van arbeidsmigranten. Malafide uitzendbureaus moeten worden aangepakt en als dat niet luktLees meer »
     

    10 september 2024 •  Algemeen

  • Vleessector brengt voedselverspilling in kaart

    21 bedrijven brengen gezamenlijk de voedselverspilling binnen de vleessector in kaart. Het initiatief werd in het najaar van 2023 gestart door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). Het onderzoek wordt uitgevoerd door Wageningen University &Lees meer »
     

    10 september 2024 •  Algemeen

  • Verbod op alle arbeidsmigranten is onnodig en disproportioneel

    Minister Van Hijum (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) verkent de mogelijkheden voor een verbod op het inlenen van arbeidskrachten op sectorniveau. Dit voornemen is opgenomen in een brief die hij op 2 september aan de Tweede Kamer stuurde. Het is bekend dat erLees meer »
     

    03 september 2024 •  Algemeen

  • Verspillingsvrije Week 2024

    Van 9 tot en met 15 september 2024 is het Verspillingsvrije Week. De Verspillingsvrije Week daagt heel Nederland uit om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Als partner van de Verspillingsvrije week en stakeholder in de stichting Samen TegenLees meer »
     

    03 september 2024 •  Algemeen

  • Hitteprotocol van de vleessector werpt vruchten af

    De afgelopen periode hebben we meerdere dagen te maken gehad met flink warm weer en ook deze week gaat het kwik weer omhoog. Woensdag as. verwacht het KNMI een temperatuur van 28 graden in De Bilt. Om het welzijn te waarborgen van dieren die op warme dagenLees meer »
     

    26 augustus 2024 •  Algemeen

  • Geen vlees meer bij Saxion-evenementen

    Via een ingezonden brief aan de Stentor beargumenteren organisaties uit de vleessector dat geen vlees serveren bij evenementen niet betekent dat Hogeschool Saxion duurzaam bezig is.Lees meer »
     

    07 augustus 2024 •  Algemeen

  • Verscherpte hygiënemaatregelen vanwege oprukkende AVP in Duitsland

    De COV vraagt haar leden kennis te nemen van de recente, verontrustende ontwikkelingen rond de zeer besmettelijke Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland. Afrikaanse varkenspest (AVP) rukt daar steeds verder op. Zo zijn er in de deelstaat Hessen besmettingenLees meer »
     

    25 juli 2024 •  Algemeen

  • Achtergrond anti-dumping onderzoek China voor Europees varkensvlees

    De Chinese overheid is op 17 juni een anti-dumping onderzoek gestart naar de invoer van Europees varkensvlees. De start van dit onderzoek was enkele dagen nadat de Europese Commissie voor producenten van Chinese elektrische auto’s voorlopige (en nog nietLees meer »
     

    24 juli 2024 •  Algemeen

  • De EU-ontbossingsverordening en gevolgen voor de rundvleessector

    Op 3 juli jl. organiseerde de COV/VNV een bijeenkomst met het ministerie LNV en de NVWA over de EU-ontbossingsverordening (EUDR Vo 1115 – 2023) en de gevolgen daarvan  voor de rundvleessector. De NVWA gaf een uitleg over de regeling en consequenties en COVLees meer »
     

    18 juli 2024 •  Algemeen

  • Strikte controle op paardenvlees voor humane consumptie

    Naar aanleiding van het door House of Animals gepubliceerde onderzoek wordt de veiligheid van in Nederland geslacht paardenvlees en in het bijzonder paardenvlees in snacks ter discussie gesteld. Voedselveiligheid is de hoogste prioriteit voor de slachterijenLees meer »
     

    13 juni 2024 •  COV-nieuws

  • Vleessector wil uitstel fysieke inspecties in VK

    Het Verenigd Koninkrijk moet de fysieke controles op dierlijke en plantaardige producten uit de EU voorlopig uitstellen, meent de Centrale Organisatie voor de Vleessector. Lees meer »
     

    30 april 2024 •  Algemeen

  • Rapport 'Vergelijking carbon footprint modellen Nederlands varkensvlees'

    Binnen het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten (VDP) dat loopt bij de WUR is een studie afgerond waarin drie carbon footprinttools vergeleken worden, die gebruikt worden door vleesverwerkers (VION, Westfort en Van Loon). Lees meer »
     

    10 april 2024 •  Algemeen

  • Vlees en vleeswaren snelste groeier in keurmerken

    De productgroep vlees(waren) is in 2023 toegetreden tot de Top 3 van categorieën met het hoogste keurmerk aandeel in de supermarkt. Vis staat met 80,2% keurmerk aandeel (ASC en MSC) op nummer 1, eieren staan op de tweede plaats met 79,0% en vlees(waren) komenLees meer »
     

    10 april 2024 •  Algemeen

  • Burger versus consument in de Podcast ‘Of Je Worst Lust’

    De burger maakt zich druk over dierenwelzijn, footprint en gezondheid. Maar diezelfde burger kiest als consument in de supermarkt heel vaak voor de makkelijkste en goedkoopste optie. Waar komt deze tegenstelling door en moet de consument een beetje bewusterLees meer »
     

    10 april 2024 •  Algemeen

  • In memoriam Kenneth Defares

    Verbijsterd en diep bedroefd hebben we kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Kenneth Defares. Als huisadvocaat van de COV heeft Kenneth zich tientallen jaren als advocaat van de COV ingezet om de belangen van de leden op het gebied vanLees meer »
     

    13 februari 2024 •  Algemeen

  • Arbeidsmigratie cruciaal voor voedselzekerheid in Nederland en de EU

    In een discussie over de omvang van de migratie naar Nederland moet het grote belang van arbeidsmigratie meewegen. De staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050 pleit in haar rapport onder andere voor een rem op arbeidsmigratie voor bepaalde economischeLees meer »
     

    24 januari 2024 •  Algemeen

  • COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV

    UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, koos tijdens haar jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering in Barcelona - Spanje, Laurens Hoedemaker tot haar nieuwe president.Lees meer »
     

    31 oktober 2023 •  Algemeen

  • Vlees en vleeswaren snelste groeier in keurmerken

    Het aantal producten met een keurmerk binnen de productgroep vlees(waren) in de supermarkt is in de eerste helft van 2023 gestegen van 45% naar 58%.Lees meer »
     

    19 september 2023 •  Algemeen

  • World Meat Congress 2023: zorg dat je erbij bent!

    De Nederlandse vleessector – van boer tot bord – kent veel uitdagingen op dit moment. In dit bericht vertel ik je hoe het Wereld Vlees Congres 2023 deze uitdagingen behandelt. En waarom je dus aan dit congres moet deelnemen. Pak die kans!  Zorg dat je er bijLees meer »
     

    11 september 2023 •  Algemeen

  • Het is bijna Verspillingsvrije week! Doe je mee?

    Wereldwijd gaat meer dan 30% van het voedsel verloren. Dit is in de gehele keten, van de boerderij tot en met het bord. Uiteraard is dat zonde van alle energie, tijd, geld en moeite die het produceren van dit waardevolle voedsel kost. Door minder te verspillenLees meer »
     

    04 september 2023 •  Algemeen

  • COV start met monitor voedselverspilling in vleessector

    Vorige week is de aftrap gegeven aan de periodieke monitor van voedselverspilling in de vleessector. Deze monitor wordt samen met de WUR en de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling uitgevoerd. Vorig jaar is onderzoek gedaan naar voedselverspilling bijLees meer »
     

    24 juli 2023 •  Algemeen-besloten

  • Vlees past in een bewust voedingspatroon

    "Vlees is een belangrijk en heel lekker bestanddeel van het normale menselijke menu”, vertelt COV-voorzitter Laurens Hoedemaker bij Foodbusiness aan tafel.Lees meer »
     

    25 mei 2023 •  Algemeen

  • Maastricht gastheer van World Meat Congress 2023

    Internationale vleesindustrie gaat hete hangijzers niet uit de weg bij World Meat Congress 2023 in Maastricht.Lees meer »
     

    25 mei 2023 •  Algemeen

1 2 3 4 » 1/4 (98)