Nieuws

  • Workshops beheersing Listeria

    De AKSV, COV en VNV hebben gezamenlijk 3 workshops – met dezelfde inhoud– georganiseerd voor QA-managers met als doelstelling: het bevorderen van theoretische en praktische kennis m.b.t. Listeria Monocytogenes.Lees meer »
     

    14 oktober 2020 •  Algemeen

  • COV in gesprek met Emile Roemer over arbeidsmigranten

    Gisteren ontving een delegatie van de COV Emile Roemer en het Aanjaagteam Bescherming ArbeidsmigrantenLees meer »
     

    19 juni 2020 •  COV-nieuws

  • Jort Heijmans nieuwe communicatiemanager Vlees.nl

    In de afgelopen periode hebben we binnen ons netwerk gezocht naar een geschikte opvolger voor Dé van de Riet. We zijn verheugd dat we deze inmiddels in de persoon van Jort Heijmans (42) hebben gevonden.Lees meer »
     

    14 mei 2020 •  COV-nieuws

  • Correctie berichtgeving in de media

    In het AD van 13 mei wordt de indruk gewekt dat de COV van mening is dat alle 12.000 medewerkers in de vleessector moeten worden getest op corona. Dat is niet het standpunt van de COV en ook niet zo verwoord.Lees meer »
     

    13 mei 2020 •  COV-nieuws

  • COV: Oproep FNV kwetsend, ongefundeerd en ongepast

    Zo kwalificeert Algemeen Secretaris van de COV Richard van der Kruijk de oproep van de FNV om hard in te grijpen in de vleessector. Het is een klap in het gezicht van de duizenden werknemers die zich dagelijks als een van de vitale beroepsgroepen inzetten voorLees meer »
     

    08 mei 2020 •  COV-nieuws

  • Alleen samen kunnen we de crisis aan

    Een groot compliment voor de harde werkers die zorgen voor ons dagelijks eten.Lees meer »
     

    26 maart 2020 •  COV-nieuws

  • Vleessector volop bezig om consument te blijven bedienen

    Nederlandse vlees- en vleeswarenbedrijven zijn volop in de weer om ondanks de corona-maatregelen consumenten in binnen- en buitenland te blijven bedienen. De afgelopen dagen zijn hiervoor de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen.Lees meer »
     

    16 maart 2020 •  COV-nieuws

  • VSV trip naar Wales groot succes

    Een week geleden was de langverwachte VSV trip naar Wales. Dit was een groot succes.Het was een strak programma met een uitgebreid bezoek aan vier schapenslachterijen bezoeken in twee waarvan er 3 slachterijen meer dan één miljoen schapen per jaar slachten enLees meer »
     

    04 oktober 2019 •  Algemeen-besloten

  • Insleep van Afrikaanse varkenspest via parkeerplaatsen voorkomen

    Bij risico parkeerplaatsen heeft Rijkswaterstaat extra maatregelen genomen om te zorgen dat mensen goed geïnformeerd zijn over Afrikaanse varkenspest en om de kans te minimaliseren dat wilde zwijnen in contact komen met meegebrachte varkensproducten. Om teLees meer »
     

    30 september 2019 •  Algemeen

  • COV #trotsopdeboer

    Dinsdag (1 oktober) houdt een (grote) groep boeren een demonstratie op het Malieveld in Den Haag en bij enkele provinciehuizen. In Den Haag staat onder meer het aanbieden van een manifest aan minister Schouten van Landbouw op het programma. Lees meer »
     

    30 september 2019 •  Algemeen

  • Website ‘meat-the-facts’ gelanceerd

    Met Vlees.nl hebben we in Nederland al de nodige jaren een goed platform met veel, uitgebreide informatie over vlees en de productie daarvan. Om een betere en eerlijker dialoog te kunnen voeren, hebben nu ook de Europese koepels rond vee & vlees, waaronder deLees meer »
     

    26 september 2019 •  Algemeen

  • Volop aandacht voor traditionele Binnenhof Barbecue

    De traditionele Binnenhof Barbecue heeft ook dit jaar weer veel aandacht gekregen. Met een goede opkomst, onder prima weersomstandigheden en met veel media-interesse is het politieke seizoen daarmee afgerond, zoals dat al tientallen jaren op de laatstLees meer »
     

    03 juli 2019 •  Persberichten

  • Milieu Centraal selecteert 11 duurzame topkeurmerken

    Milieu Centraal heeft de tweede benchmark duurzaamheidskeurmerken uitgevoerd, zo schrijft minister Schouten van LNV. Het resultaat is een selectie van elf topkeurmerken, tegenover 13 in de eerste vergelijking in 2016. De ‘toppers’ blinken uit opLees meer »
     

    04 maart 2019 •  Algemeen-besloten

  • RCC: Eet-Geen-Dierendag Campagne Wakker Dier misleidend en oneerlijk

    De Reclame Code Commissie (RCC) heeft geoordeeld, dat de centrale claim van deze campagne, dat als ‘iedereen nou een dag geen vlees eet, dat je dan 500.000 dieren spaart’ misleidend en oneerlijk is.Lees meer »
     

    12 december 2018 •  Algemeen

  • Geslaagde workshop RI&E

    De AKSV, VNV, VSV en COV hebben vorige week in het rustieke Vrij in Culemborg samen met het bureau Edusafe trainingen en opleidingen uit Den Haag (www.edusafe.nl) een geslaagde bijeenkomst over de RI&E georganiseerd.Lees meer »
     

    29 juni 2018 •  Algemeen

  • Akkoord over nieuwe cao

    Sociale partners in de vleessector hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor circa 9.000 werknemers in de vleessector.Lees meer »
     

    15 december 2017 •  Algemeen

  • Vleesconsumptie weer in de lift

    Nederlanders aten in 2016 iets meer vlees dan in 2015. Per persoon bedroeg het vleesverbruik (in bruto karkas gewicht) gemiddeld bijna 77 kilo, tegenover 75,4 kilo een jaar eerder.Lees meer »
     

    23 oktober 2017 •  Algemeen

  • Aanvullende afspraken convenant ritueel slachten

    De VSV heeft op 5 juli jl. het addendum getekend (aanvullende afspraken) op het convenant ritueel slachten. Lees meer »
     

    06 juli 2017 •  Algemeen

  • Doorbraak bij convenant ritueel slachten na nieuwe afspraken

    De VSV is verheugd dat er een oplossing is gekomen tussen de overheid en de religieuze partners over de uitvoering van de onbedwelmde slacht.Lees meer »
     

    13 juni 2017 •  Algemeen

  • F. Wouters bij Business Nieuws Radio

    Afgelopen week was de voorzitter van de VSV, Frans Wouters, gast bij BNR Nieuwsradio. Lees meer »
     

    31 mei 2017 •  Algemeen

  • Hoge rapportcijfers van NVWA voor roodvleesslachterijen

    Dat blijkt uit openbaarmaking van controlegegevens van de NVWA. De Nederlandse roodvleesslachterijen hebben prima resultaten geboekt in het verantwoord en veilig produceren en leveren van vlees. Dat blijkt uit openbaarmaking van controlegegevens van deLees meer »
     

    19 januari 2017 •  Algemeen

  • Uierweefsel voor menselijke consumptie en antibiotica residuen

    Sommige uier-injectoren zijn geregistreerd volgens “nieuwe” regels voor het bepalen van de wachttijd voor vlees, waarbij geen rekening meer wordt gehouden met residuen in het uierweefsel.Lees meer »
     

    21 december 2016 •  COV-nieuws

  • Slachterijen gaan aanvoer schone dieren afdwingen

    De aanvoer van schone dieren is een uitdaging voor de hele keten. Dat dieren ‘schoon ter slacht worden aangeboden’ heeft bij te veel aanbieders echter nog te weinig prioriteit. Lees meer »
     

    05 oktober 2016 •  COV-nieuws

  • COV eist snelle verlaging NVWA tarieven in lijn met Raad van State

    De COV is zeer blij met het advies van de Raad van State over de kosten van handhaving, toezicht en keuring door de NVWA. Lees meer »
     

    07 september 2016 •  Persberichten

  • Vernieuwd platform Vlees.nl

    Het interactieve, cross-mediale communicatieplatform www.vlees.nl heeft een metamorfose ondergaan.De gedegen nieuws- en informatievoorziening over (rood) vlees en de diverse issues is centraal gebleven.Lees meer »
     

    01 juli 2016 •  COV-nieuws

1 2 » 1/2 (35)