Nieuws

  • Werkgevers doen eindbod voor nieuwe cao vleessector

    Vandaag heeft de werkgeversdelegatie van de COV een eindbod gedaan voor een nieuwe cao voor de bijna 10.000 medewerkers in de vleessector. Hierin staan voorstellen over functiewaardering, verlenging van de zwaar-werk-regeling, toegang tot de kantine voorLees meer »
     

    02 juli 2025 •  COV-nieuws

  • Landbouwminister Wiersma bij NLvoedt: ‘Voedsel is basis voor alles’

    “De Nederlandse voedselmakers zijn niet zomaar een schakeltje, nee: we zijn een anker als het gaat over voedselproductie. Niet alleen voor Europa, maar voor de wereld.” Aldus demissionair landbouwminister Femke Wiersma tijdens de derde editie van het foodeventLees meer »
     

    02 juli 2025 •  Algemeen

  • Hitteprotocol waarborgt dierenwelzijn

    Volgens de verwachtingen van het KNMI wordt maandag 30 juni t/m woensdag 2 juli in De Bilt een temperatuur van 27°C of hoger bereikt. Er worden zelfs temperaturen boven de 35°C verwacht. Vanaf 27°C wordt het Nationaal Plan voor veetransport bij extremeLees meer »
     

    30 juni 2025 •  Algemeen

  • Uitzendverbod: Vleessector moet ambitieus plan leveren aan minister Van Hijum

    Vrijdag 20 juni heeft overleg over het sectorale uitzendverbod plaatsgevonden tussen het Ministerie van SZW, de vleessector, de uitzendsector en de vakbonden. In dit constructieve overleg heeft de minister aangegeven dat het uitzendverbod geen doel is maar nogLees meer »
     

    20 juni 2025 •  Algemeen

  • Illegale slachters zijn geen slachterijen

    De NVWA berichte op 6 en 7 juni dat er is ingegrepen op 2 boerderijen waar illegaal dieren worden geslacht. De COV is blij met het goede werk van NVWA en politie om deze gevaarlijke praktijken te stoppen. Deze illegale slachtplaatsen kunnen echter geenLees meer »
     

    13 juni 2025 •  Algemeen

  • Uitbuiting Roemeense arbeidsmigranten onacceptabel

    De vermoede uitbuiting van 13 Roemeense arbeidsmigranten is onacceptabel en moet met de mogelijke middelen worden aangepakt. De Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek in deze zaak, waarin de migranten in de vleessector zouden gaan werken. De COV heeft deLees meer »
     

    13 juni 2025 •  Algemeen

  • Meldpunt voor misstanden in de vleessector operationeel

    Voor de vleessector hebben sociale partners CNV, FNV en COV een onafhankelijk meldpunt ingericht. Werknemers in de vleessector kunnen hier veilig en vertrouwelijk misstanden melden.Lees meer »
     

    14 mei 2025 • 

  • Omzet keurmerken in vleessector stabiel in 2024

    De jaarlijkse Monitor Keurmerken Retail van marktonderzoeksbureau Circana laat zien dat de omzet van duurzamere keurmerken in 2024 stabiel is gebleven. Producten met een onafhankelijk geborgd keurmerk groeiden in omzet met 2,8%, vrijwel gelijk aan de algemeneLees meer »
     

    08 mei 2025 •  Algemeen

  • Gebruik van reststromen voor diervoeder biedt grote kansen

    Het beter benutten van reststromen uit de voedselketen kan een belangrijke rol spelen in de transitie naar een circulaire landbouw. Dat blijkt uit een recente publicatie van Wageningen University & Research (WUR), waarin de mogelijkheden worden verkend om meerLees meer »
     

    25 maart 2025 •  Algemeen

  • Manon Houben nieuwe voorzitter Nederlandse vlees- en vleeswarensector

    Vandaag is Manon Houben aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Lees meer »
     

    27 februari 2025 •  Persberichten

  • Veel animo bij varkenshouders voor Holland Varken Quality

    Woensdag 19 februari is het nieuwe ketenkwaliteitssysteem Holland Varken Quality gelanceerd tijdens het webinar. Bijna 200 varkenshouders en mensen uit de periferie bekeken het webinar live en stelden vragen via de chat. Lees meer »
     

    20 februari 2025 •  Algemeen

  • COV-Roadmap tegen misstanden bij uitzendbureaus in de vleessector

    In 2024 zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) om samen met relevante stakeholders misstanden bij uitzendbureaus in de vleessector verder aan te pakken. COV heeft deze extra afspraken omgezet in een roadmap waarmeeLees meer »
     

    19 februari 2025 •  Persberichten

  • Bezoek koningin Máxima aan SVO vakopleiding food

    Wat een mooi moment! Koningin Máxmia bracht een bezoek aan SVO vakopleiding food en onderstreepte daarmee het belang van goed vakmanschap in de foodsector.Lees meer »
     

    30 januari 2025 •  Algemeen

  • Benutten CO₂-reductiepotentieel regionale industrie vraagt om actie

    Benutten CO₂-reductiepotentieel regionale industrie vraagt om actie, blijkt uit rapport van de Landelijke Cluster Energie Strategie (LCES) - Cluster 6.Lees meer »
     

    28 januari 2025 •  COV-nieuws

  • Geen MKZ in Nederland, landelijke maatregelen teruggedraaid

    De MKZ-maatregelen in Nederland worden afgeschaald omdat er geen dieren zijn aangetroffen met het besmettelijke mond-en-klauwzeervirus. Dat heeft minister Wiersma van Landbouw bekendgemaakt. Het landelijke afvoer- en bezoekersverbod voor vleeskalverbedrijvenLees meer »
     

    27 januari 2025 •  COV-nieuws

  • Complexiteit van vlees en vleesvervangers

    Vleesvervangers worden vaak als duurzamer gezien dan vlees, maar de werkelijkheid is complexer. "Je moet naar een dier kijken als onderdeel van een systeem, niet alleen als een uitstoter van methaan," aldus Jacques de Groot, projectmanager kwaliteitszorg bijLees meer »
     

    15 januari 2025 •  Algemeen

  • Minister Van Hijum bezoekt Ameco; Positie arbeidsmigranten centraal

    Op maandag 9 december bezocht minister Van Hijum van Sociale Zaken en Werkgelegenheid slachterij Ameco. Er werd uitgebreid gesproken over de positie van arbeidsmigranten bij Ameco.Lees meer »
     

    12 december 2024 •  Algemeen

  • COV Meat Café groot succes

    Tijdens de 7de editie van het COV Meat Café vond in Den Haag een pittige dialoog plaats over de waarde en toekomst van de vleessector. Onder de aanwezigen waren genodigden uit agri en food, het ministerie van LVVN, Kamerleden en de vakpers. Boeiende sprekersLees meer »
     

    28 november 2024 •  Algemeen

  • Het Beste Idee van Varkensland 2024

    Op 19 november 2024 wordt tijdens de 9de editie van ‘Het Beste Idee van Varkensland’ (HBIVV) bekend gemaakt wie van zes finalisten deze wedstrijd wint. De competitie is bedoeld om innovaties en ideeën in de varkenshouderij te stimuleren. Het laat zien dat deLees meer »
     

    12 november 2024 •  Algemeen

  • Voortgang COV-Roadmap tegen misstanden uitzendbureaus

    Op 3 juni 2024 hebben COV, Nepluvi, ABU en NBBU afspraken gemaakt met minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om samen met relevante stakeholders misstanden bij uitzendbureaus in de vleessector aan te pakken. Deze afspraken komen bovenop hetLees meer »
     

    01 november 2024 •  Algemeen

  • 2023: geen daling vleesconsumptie ondanks jaren van prijsstijgingen

    In 2023 steeg het totale verbruik van vlees en vleeswaren in Nederland licht. In 2022 werd er 75,1 kilo gegeten; in 2023 kwam het verbruik uit op 75,3 kilo*. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.Lees meer »
     

    30 oktober 2024 •  COV-nieuws

  • Is uw bedrijf goed voorbereid op een calamiteit? Terugblik 9 oktober jl.

    Op een goed bezochte Arbomiddag stond 9 oktober jl. het thema Calamiteitenplannen en bedrijfshulpverlening centraal. De middag was georganiseerd door de Werkgroep Arbocatalogus Vlees en Vleeswaren, samen met de collega’s van de sector Pluimveeverwerking.Lees meer »
     

    23 oktober 2024 •  Algemeen

  • Wat vindt Nederland belangrijker: prijs of dierenwelzijn?

    15 Oktober jl. presenteerde Nederland Vleesland de resultaten van het Nationaal Vleesonderzoek aan de Vaste Kamercommissie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN). Het rapport werd aangeboden door COV-voorzitter Laurens Hoedemaker en namensLees meer »
     

    15 oktober 2024 •  Algemeen

  • Geen hogere kans op diabetes type 2 met gezonde portie vlees

    Mensen die bewerkt vlees (kant en klare producten) vervangen door onbewerkt vlees verlagen daarmee het risico op het krijgen van diabetes type 2. Dit is één van de uitkomsten van nieuw onderzoek over vleesconsumptie en diabetes type 2.Lees meer »
     

    24 september 2024 •  Algemeen

  • Schrijf je in en raak geïnspireerd over de optimale verwaarding in dierlijke ketens

    Op het food congres van 2024 verzorgt ook Nederland Vleesland een deelsessie. Door Laurens Hoedemaker wordt een helder overzicht gegeven van de rol en positie van de Nederlandse vleesketen.Lees meer »
     

    18 september 2024 •  Algemeen

1 2 3 4 5 » 1/5 (121)