Nieuws

  • De toekomst spreekt tijdens Meat Café Jongerendebat

    Tijdens het Meat Café Jongerendebat, georganiseerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), debatteerden jongeren samen met vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, overheid/politiek en ngo’s over vleesconsumptie, framing en beïnvloeding. Lees meer »
     

    20 november 2025 •  Persberichten

  • Dierenwelzijn bij warm weer: vleesketen laat goede resultaten zien

    In de warme periode van 2025 is opnieuw zichtbaar geworden dat de Nederlandse vleesketen haar verantwoordelijkheid neemt voor het welzijn van dieren tijdens transport en bij aankomst op de slachterijen. Lees meer »
     

    19 november 2025 •  Algemeen

  • Vleessector actief betrokken bij klimaatconferentie COP30

    Het internationale vleessecretariaat (International Meat Secretariat, IMS) is actief betrokken bij de klimaatconferentie COP30 in Belém, Brazilië.Lees meer »
     

    12 november 2025 •  Algemeen

  • Ledenbijeenkomst 'Veilig werk, eerlijk werkgeverschap'

    Op donderdag 30 oktober jl. vond bij SVO in Houten een bijeenkomst plaats die geheel in het teken stond van gezond, veilig en eerlijk werk én actueel HR-beleid in de vleessector. De COV heeft een aangescherpt voorstel ingediend bij de minister om de positieLees meer »
     

    05 november 2025 •  Algemeen

  • Eerste certificaat Holland Varken uitgereikt

    Vrijdag 24 oktober is het eerste certificaat van het nieuwe ketenkwaliteitssysteem Holland Varken Quality officieel uitgereikt aan het bedrijf van Cees en Jeanette van den Broek in Oud Gastel. Lees meer »
     

    27 oktober 2025 •  COV-nieuws

  • Lichte daling vleesconsumptie

    In 2024 daalde het totale verbruik van vlees en vleeswaren in Nederland licht. Het verbruik kwam uit op 74,4 kilo. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research (WUR) in opdracht van Wakker Dier.Lees meer »
     

    22 oktober 2025 •  COV-nieuws

  • Innovatie Award: “AI voor een gezonde krulstaart”

    Vion heeft dit jaar de Innovatie Award van de Dutch Pork & Poultry Expo gewonnen met het project ‘AI voor een gezonde krulstaart’.Lees meer »
     

    16 oktober 2025 •  Duurzaam

  • Nederland Vleesland bij Ontmoet de Boer-markt

    De Ontmoet de Boer-markt op het Eemplein in Amersfoort, onderdeel van De Week van Ons Eten en georganiseerd in samenwerking met Agractie, trok op zaterdag 11 oktober ruim duizend bezoekers. Lees meer »
     

    15 oktober 2025 •  Markt

  • Duidelijkheid over productnamen

    Het Europees Parlement heeft deze week vóór een voorstel gestemd om vleesbenamingen als ‘burger’, ‘steak’ en ‘worst’ voor te behouden aan producten van dierlijke oorsprong.Lees meer »
     

    10 oktober 2025 •  Markt

  • SER: arbeidsmigratie meer in balans brengen

    De Sociaal-Economische Raad (SER) roept op tot een gerichtere inzet van arbeidsmigratie en meer investeringen in automatisering en innovatie. Dat sluit goed aan op het actieprogramma van COV.Lees meer »
     

    06 oktober 2025 •  Arbeid

  • Wetenschappers: risico’s bij radicale dieetaanpassingen

    Een nieuw peer-reviewed onderzoek, gepubliceerd in Meat & Muscle Biology, stelt kritische vragen bij de huidige oproepen om vlees en andere dierlijke producten drastisch te verminderen in wereldwijde diëten. Het onderzoek waarschuwt dat top-down benaderingenLees meer »
     

    03 oktober 2025 •  COV-nieuws

  • De Week van Ons Eten - 4 t/m 11 oktober 2025

    Van 4 tot en met 11 oktober 2025 vindt De Week van Ons Eten plaats, een landelijk initiatief waarin de waarde en herkomst van ons voedsel centraal staan. Vanuit de vleessector krijgt woensdag 8 oktober extra aandacht met Woensdag Gehaktdag.Lees meer »
     

    10 september 2025 •  COV-nieuws

  • Rapport Veiligheid arbeidsmigranten

    In het rapport ‘Veiligheid arbeidsmigranten. Onderzoek naar de werkgerelateerde veiligheid van arbeidsmigranten in Nederland’ worden aanbevelingen gedaan voor meerdere sectoren waar relatief vaak met arbeidsmigranten gewerkt wordt.Lees meer »
     

    03 september 2025 •  COV-nieuws

  • Verspillingsvrije week 2025

    Van 8 t/m 14 september (week 37) is er de Verspillingsvrije Week. Dan gaat een groot aantal partners - waaronder COV - Nederlanders inspireren en activeren om een week lang geen eten weg te gooien.   Lees meer »
     

    01 september 2025 •  COV-nieuws

  • 13-14 september as.: Weekend van het Varken

    Tijdens het Weekend van het Varken op zaterdag 13 en zondag 14 september krijgen jong en oud een uniek kijkje achter de schermen. Twintig varkenshouders verspreid over Nederland openen hun erf voor een eerlijk en verrassend boerderijbezoek.Lees meer »
     

    01 september 2025 •  COV-nieuws

  • Woensdag Gehaktdag - 8 oktober 2025

    Met het initiatief Woensdag Gehaktdag binnen De Week van Ons Eten licht Nederland Vleesland de rol van vlees toe in een duurzaam, betaalbaar én gezond voedingspatroon.Lees meer »
     

    21 augustus 2025 •  COV-nieuws

  • Podcast Of Je Worst Lust met Meijer-Buist en Arink

    In Of Je Worst Lust gaan we op zoek naar feiten achter fabels en laten we mensen met uiteenlopende visies het gesprek aangaan.Lees meer »
     

    21 augustus 2025 •  COV-nieuws

  • Houben: “Waardering voor voedselproducenten”

    Sinds 1 april is Manon Houben voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) én de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). In een uitgebreid interview met vakplatform Varkens.nl deelt zij haar visie op de uitdagingen enLees meer »
     

    13 augustus 2025 •  COV-nieuws

  • Hitteprotocol tijdens warme dagen

    Vanaf 27°C is het Nationaal Plan voor veetransport bij extreme temperaturen van kracht. Met maatregelen die effectief zijn voor het borgen van het dierenwelzijn bij hitte.Lees meer »
     

    12 augustus 2025 •  COV-nieuws

  • Werkgevers doen eindbod voor nieuwe cao vleessector

    Vandaag heeft de werkgeversdelegatie van de COV een eindbod gedaan voor een nieuwe cao voor de bijna 10.000 medewerkers in de vleessector. Hierin staan voorstellen over functiewaardering, verlenging van de zwaar-werk-regeling, toegang tot de kantine voorLees meer »
     

    02 juli 2025 •  COV-nieuws

  • Landbouwminister Wiersma bij NLvoedt: ‘Voedsel is basis voor alles’

    “De Nederlandse voedselmakers zijn niet zomaar een schakeltje, nee: we zijn een anker als het gaat over voedselproductie. Niet alleen voor Europa, maar voor de wereld.” Aldus demissionair landbouwminister Femke Wiersma tijdens de derde editie van het foodeventLees meer »
     

    02 juli 2025 •  Algemeen

  • Hitteprotocol waarborgt dierenwelzijn

    Volgens de verwachtingen van het KNMI wordt maandag 30 juni t/m woensdag 2 juli in De Bilt een temperatuur van 27°C of hoger bereikt. Er worden zelfs temperaturen boven de 35°C verwacht. Vanaf 27°C wordt het Nationaal Plan voor veetransport bij extremeLees meer »
     

    30 juni 2025 •  Algemeen

  • Uitzendverbod: Vleessector moet ambitieus plan leveren aan minister Van Hijum

    Vrijdag 20 juni heeft overleg over het sectorale uitzendverbod plaatsgevonden tussen het Ministerie van SZW, de vleessector, de uitzendsector en de vakbonden. In dit constructieve overleg heeft de minister aangegeven dat het uitzendverbod geen doel is maar nogLees meer »
     

    20 juni 2025 •  Algemeen

  • Illegale slachters zijn geen slachterijen

    De NVWA berichte op 6 en 7 juni dat er is ingegrepen op 2 boerderijen waar illegaal dieren worden geslacht. De COV is blij met het goede werk van NVWA en politie om deze gevaarlijke praktijken te stoppen. Deze illegale slachtplaatsen kunnen echter geenLees meer »
     

    13 juni 2025 •  Algemeen

  • Uitbuiting Roemeense arbeidsmigranten onacceptabel

    De vermoede uitbuiting van 13 Roemeense arbeidsmigranten is onacceptabel en moet met de mogelijke middelen worden aangepakt. De Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek in deze zaak, waarin de migranten in de vleessector zouden gaan werken. De COV heeft deLees meer »
     

    13 juni 2025 •  Algemeen

1 2 3 4 5 » 1/5 (103)