Van 4 tot en met 11 oktober 2025 vindt De Week van Ons Eten plaats, een landelijk initiatief waarin de waarde en herkomst van ons voedsel centraal staan. Vanuit de vleessector krijgt woensdag 8 oktober extra aandacht met Woensdag Gehaktdag. Bekijk de inspirerende reel op de LinkedIn-pagina van De Week van Ons Eten.
Woensdag Gehaktdag vindt zijn oorsprong in de jaren ’50 en ’60, toen het gebruikelijk was om op woensdag vers gehakt te eten. Vandaag de dag staat gehakt symbool voor bewuster omgaan met vlees. Door het hele dier te benutten, onder andere voor gehakt, draagt de sector bij aan vierkantsverwaarding en het verminderen van verspilling.
Met Woensdag Gehaktdag laat de vleessector zien hoe wordt gewerkt aan verantwoorde, transparante en circulaire vleesproductie, waarbij vakmanschap, dierenwelzijn en kwaliteit centraal staan.
Meer informatie over De Week van Ons Eten en de landelijke activiteiten is te vinden op deze website.