Goede omgang met dieren moet altijd voorop staan

COV-nieuws • 14 april 2023 Nieuwsbericht

Voorzitter Laurens Hoedemaker van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wil niet dat de vee- en vleessectoren nog in het nieuws komen vanwege dierenmishandeling. Dat stelde hij op de COV jaarvergadering.

Voorafgaand aan zijn jaarrede liet Hoedemaker een compilatie zien van beelden met dierenleed bij het laden en lossen en bij het opdrijven in slachterijen. Vervolgens hield de COV-voorman de leden en gasten voor gezamenlijk verantwoordelijk te zijn voor het helpen uitbannen hiervan in de Nederlandse vee- en vleessectoren. ‘Als brancheorganisatie zullen we onaanvaardbaar gedrag benoemen, en dat luid en duidelijk veroordelen.’

Alle schakels in de keten hebben hun verantwoordelijkheid hierin te nemen, aldus Hoedemaker: ’Veehouders moeten hun vee niet laten vervoeren door transporteurs die slecht met dieren omgaan. Veehandelaren moeten geen vee kopen van boeren, die slecht met dieren omgaan. Slachterijen moeten geen zaken doen met boeren, handelaren en transporteurs die slecht met hun vee omgaan. En vleesverwerkers moeten geen vlees kopen van slachterijen die slecht met dieren omgaan’. 

Lees hier de hele jaarrede

 

 
« Terug naar overzicht