Minister Van der Wal op de GrĂ¼ne Woche in Berlijn

Persberichten • 23 januari 2023 Nieuwsbericht

Minister Van der Wal van Stikstof heeft op de Grüne Woche in Berlijn met interesse een bezoek gebracht aan de stand van Nederland Vleesland. Voorzitters van de deelnemende partijen, waaronder COV, hebben de minister bijgepraat over dit gezamenlijk initiatief over het integraal duurzame verhaal van Nederlands vlees. Op basis van kennis en feiten wil Nederland Vleesland graag misvattingen wegnemen en de dialoog aangaan. Zeker ook in politiek Den Haag.

Want. Nederlands vlees wordt duurzaam geproduceerd, met een lage footprint en met hoge standaarden rond dierenwelzijn. Nederlandse productieketens, marktpartijen en individuele ondernemers zetten al jaren in op een integraal duurzame productie.  Ze behoren daarin zeker tot de mondiale koplopers. Nederlands vlees is internationaal onderscheidend en verdient waardering. Het is in vele varianten elke dag een hoogwaardig voedingsmiddel voor ruim 100 miljoen mensen in binnen- en buitenland. Met name in een regionale cirkel straal van ca. 750 kilometer.

Nederland Vleesland staat voor het zoeken naar een gezonde balans tussen dierlijke en plantaardige productie én consumptie. In Nederland wordt volop gewerkt aan het verder verlagen van de footprint. Sectoren hebben elkaar nodig. 

Lees het hele artikel op Nederland Vleesland.

 
« Terug naar overzicht